KC Makina'ya Hoşgeldiniz

Depolama Tankı

kc makina depolama tanki 1 Depolama Tankı

Depolama tankları son derece önemli bir işlem olup günümüzde sıklıkla tercih edilmektedir. Bu bağlamda firma olarak yer aldığımız bu süreçte siz değerli okurlarımız için bu yazıyı derledik. Keyifli okumalar dileriz!

Depolama tankları, standartlara göre depolanacak maddeler için sızdırmaz saklama araçları olarak tanımlanmaktadır. Bu tanklar depolanacak malzemelerin korunaklı bir şekilde muhafaza edilmesine olanak sağlayacaktır. Aynı zamanda belirtmek gerekir ki depolama tanklarına yönelik gereklilikler, depolanacak malzemelerin madde özelliklerine göre farklılaşarak şekillenmektedir.

Yukarıda yer alan bilgilerden hareketle bellirtmek gerekir ki depolama tankları, depolama sistemlerinin öncesindeki ve sonrasındaki proseslerin de dikkate alınması ile tasarlanmalıdır. Bu uyarılar dikkate alınarak tasarlanan sistemler son derece verimli bir hizmet sunacaktır.

 

Depolama tankları ile alakalı olarak fazlaca sayıdaki kriter göz önüne alındığında, optimum depolama sisteminin seçimi için ciddi bir deneyime sahip olmak gerekir. Bu deneyim ve profesyonellik depolama tanklarının oluşum amacına yönelik olarak şekil alacaktır. Bunun yanı sıra depolama sistemlerinin planlanması ve detaylı bir şekilde analiz edilmesi tüm özel bilgi ve yaklaşımları bünyesinde barındıracaktır.

Firmamız bünyesinde yer alan uzmanlarımız ve konu ile alakalı tüm bilgi birikimini kullanan bireyler, depolama sistemleriyle ilgili hem basit hem de karmaşık ihtiyaçlara çözüm getiren düzeyde bir teknik bilgiye sahiptir. Bu durumda beraberinde kullanışlı bir sistem mekanizmanın ortaya çıkmasını sağlayacaktır.

 

Sürdürülebilir bir çevrenin yaşamımız için ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Özellikle son zamanlarda artan nüfus yoğunluğu, küresel ısınma gibi faktörler çevresel bilincin daha da çok artmasını gerekli kılmaktadır. Bu sebeple gelişen teknolojiye ayak uyduran yeni nesil depolama tankları sürdürülebilir çevre için muazzam bir olanak sunacaktır.

Bilindiği üzere depolama tankları, rafineri, petro kimya, kimya tesisleri, petrol dolum tesisleri vb. işletmelerin en kritik ekipmanlarından biridir. KC Makine olarak ülkemizdeki birçok rafineri, petro kimya, kimya tesisleri, petrol dolum tesislerindeki depolama tanklarının oluşumunu bilerek çalışma sağlamaktayız.

Depolama Tankları Nedir?

Yukarıda yer alan başlıkta da aktarıldığı gibi depolama tankları, depolanacak ve depolanması gereken maddeler için sızdırmaz saklama araçları olarak piyasaya sunulmaktadır. Bu mekanizma sayesinde saklanması gereken tüm maddelerin muhafaza edilmesi güvenilir bir şekilde sağlanmaktadır. Gelişen teknolojinin izlerini bünyesinde taşıyan yeni nesil depolama tankı terminalleri, sürdürülebilir çevrenin ana maddeleri olarak belirlenmektedir. Bu noktadan hareketle son zamanlarda daha da çok artan çevre ve güvenlik kaygılarını en aza indirecektir.

 

Tüm bilgilerden hareketle belirtmek gerekir ki bu depolama sistemleri, sistemde yer alan sorunlara çözüm niteliğinde bir çalışma gerçekleştirdiğinde yapı tasarımı ve işletim depolama tesislerinin maliyetini artırabilir yeni düzenlemelere yol açar. Bu bağlamda bu duruma uygun çalışma prensibi sağlamaktayız.

KC Makine irması olarak yukarıda yer alan tüm detayların bilincinde olarak donanımlı bir ilerleme sağlamaktayız. Bu bağlamda özellikle ekonomik, çevre dostu ve güvenli depolama çözümleri sunmak için uzman kadromuz ile bu süreci yönetmekteyiz.

Firmamızın engin tecrübeleri ve depolama tankları nokrasında atılan profesyonel adımları sayesinde basınçlı ve atmosferik depolama tankı endüstrisi konusunda tüm sorunlara çözüm üretmekteyiz. Bu çözümler toplum bilincinin esas alınmasıyla birlikte çevreye duyarlı olmaktan geçmektedir. Ekonomik, çözüm üreten, çevre dostu ve güvenlikli depolama tankları için bizi tercih etmeniz sizler için son derece önemli bir adım olacaktır.

 

Depolama tankları konusunda arz ve talep ilişkisine paralel olarak ilerleme sağlayan firmamız, müşterilerin gereksinimlerini göz önünde bulundurarak çalışmalar sağlamaktadır. Bunun yanı sıra son teknolojiden yararlanılarak gerekli tüm mekanizmaların devreye sokulmasıyla uygun maliyetli çözümleri takip ediyoruz.

Fuel Oil Tankı

Temel olarak belirtmek gerekir ki fuel oil , motorin, yağ, gaz yağı vb. petrol türevi yanıcı akaryakıt maddelerinin güvenli bir şekilde depolanması için yakıt tanklarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu yakıt tankları sistemde yoğun bir şekilde kullanılan ve büyük önem arz eden sistemler olarak bilinmektedir.

Yukarıda yer alan bilgiden hareketle bu tankların yer altı veya yer üstü olarak imalatları yapılmaktadır. Bu imalat sürecinin de son derece önemli olduğunu belirtmekte fayda var. Profesyonellik esas alınarak ilerlenen fuel oil tankı, depolama konusunda büyük bir önem arz etmektedir.
Özellikle belirtmek gerekir ki yakıt tankı imal edilirken deformasyon, delinme gibi iç ve dış etkenlere karşı donanımlı bir şekilde üretilmektedir. Bununla birlikte TS 12285 standardına uygun bir imalata dahil olan fuel oil tankı, işlevsellik açısından büyük bir mekanizmaya sahiptir.

Fuel Oil Tankı Özellikleri

 

Uzun bir profesyonellik gerektiren yakıt tankları, gerekli tüm özellikleri bünyesinde barındırmalıdır. Bununla birlikte genel özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Yakıt tankı, ısıtıcı serpatinlerin yüksek ısıtma yüzeyi sayesinde yakıtın sisteme güvenli ve hızlı sirkülasyonu sağlanmaktadır. Bu bağlamda güvenli bir süreç yönetmek herkesin hakkıdır!
  • Elektrikli ön ısıtıcı kullanabilme özelliğine sahiptir ve son derece teknolojiktir.
  • Mekanizma olarak yakıt seviye göstergesi mekanik veya elektronik olarak yapılabilir. Bu iki kullanımda yakıt tankı bünyesinde mevcuttur.
  • Yakıt seviye bilgisi öğrenilebilir.

Yukarıda yer alan bilgilerin yanı sıra belirtmek gerekir ki fuel oil, mazot, motorin, yağ, gaz yağı gibi çeşitli petrol türevi yanıcı akaryakıt maddelerinin depolanmasına yarayan kaplara yakı tankı tanımı uygun görülmüştür. Bu yakıt tankları, yanıcı akaryakıt maddeler için büyük bir önem taşımaktadır.

Yakıt Tankları iki grupta yer alır:

  1. Yeraltı yakıt tankı
  2. Yerüstü yakıt tankı

2 temel grupta değerlendirilen bu tanklar, içindeki akışkanın hacmine göre standartlara göre hesapları yapılarak gövde ve cidar kalınlıkları belirlenir. Bununla birlikte ek bir bilgi olarak belirtmek gerekir ki imalat süreci biten yakıt tankları, sızdırmazlık testinden geçtikten sonra tutulan raporun da sonrasında müşteriye gönderilir.

Litre bazlı hesaplandığında nesnel bir bilgi olarak 1.000 lt ve 100.000 lt arasında üretilen ve sıvı akaryakıt depolama amaçlı kullanılan yer üstü akaryakıt tankı, yeraltı akaryakıt tankları ısıtıcısız olarak yakıtın çeşidine göre üretilmektedir. Üretim sürecinde yine yukarıda belirtilen tüm standartlara uygun olarak hazırlanır. KC Makine olarak yer aldığımız bu süreçte fuel oil tankı konusunda da istikrarlı bir ilerleme sağlamaktayız.

Tüm bilgilerin yanı sıra kış şartlarının son derece zorlayıcı geçtiği bölgeler için motorin yakıtının ısıtılması için de elektrikli ısı transfer yağlı özel ısıtıcılar monte edilmiş tanklar da üretilmektedir. Örneğin Sibirya bölgesi gibi.

Serpantinli Kızgın Yağ Tankı

serpantinli kızgın yağ tankı; yüzeylerinin bir tarafında ısı alan akışkan olarak termal yağ bulunan diğer tarafında ise bir yakıtın yakılması neticesinde oluşan ısı veren alev-duman gazlarının dolaştığı yollar bulunan kapalı basınçlı kaplara kızgın yağ tankına verilen genel bir tanımlamadır. Oldukça önemli olan bu sistem, birçok farklı alanda kullanıma dahil edilmektedir.

Gelişen teknoloji ve sanayileşen toplumlar dolayısıyla bu tarz tank sistemlerinin önemi dahada çok anlaşılmaktadır. Özellikle belirtmek gerekir ki serpantinli kızgın yağ tankı, her sistemde merak edilen ve kullanıma dahil edilen donanımlı mekanizmalardan oluşmaktadır. Her durumda olduğu gibi serpantinli kızgın yağ tankı konusunda da işi uzmanına bırakmanız son derece önemlidir.

 

Bilindiği üzere endüstride yüksek sıcaklıklara örneğin maksimum 350 °C gibi durumlarda ihtiyaç duyulan proseslerde; bu sıcaklıklara çıkabilmek için ısı taşıyıcı olarak buhar veya kızgın su kullanılabilir, ancak 350 °C gibi yüksek sıcaklığa 170 barg gibi bir basınçta ulaşılabilmektedir. Bu durumdan hareketle çok yüksek basınçlarda çalışan tesislerin ilk tesis maliyetleri yüksek olduğu gibi bu tesislerin bakım masrafları da yüksek olmakta: ayrıca patlama riski de o nispette artmaktadır.

Serpantinli kızgın yağ tankı sistemi ise 300°C’nin üzerindeki sıcaklıklarda ısı enerjisi ihtiyacını etkin ve güvenli bir biçimde karşılamak için kullanıma dahil edilmektedir. Konuya bu noktadan bakınca ne denli büyük bir önemi olduğunu daha net anlamaktayız. Bu durumun yanı sıra kızgın yağ sistemleri, su-buhar gibi ısı taşıyıcı akışkanların ulaşamayacağı yüksek sıcaklıklara, atmosferik basınçta ulaşılması sağlanır.

Serpantinli Kızgın Yağ Tankı Nedir?

Özellikle net bir bilgi daha belirtmek gerekir ki atmosfer basıncında 350/400 °C ye kadar avantajları aynı kalabilen termal yağların ısı taşıyıcı olarak kullanılması büyük avantajları da beraberinde getirmektedir. Bu avantajları ele alarak ilerleme sağlayabilirsiniz.

Bilindiği üzere küreselleşen dünya düzeni farklı alanlarında türemesine sebebiyet vermiştir. Bu noktadan hareketle çağımız endüstrisinin birçok dalında üretim prosesleri için yüksek sıcaklıklara ulaşılması gerekmektedir. Belirtilen bu prosesler için gerekli olan ısı enerjisi, genel olarak su buharı ile iletilir. Aynı zamanda endüstriyel prosesler ihtiyaç duyulan sıcaklık, suyun kaynama noktasının üç veya daha yüksek katlarına çıktığında, gereken yüksek basınçtan dolayı su buharı kazanlarının maliyeti çok yükselmekte ve emniyetli bir işletme zorlaşmaktadır.

Yukarıda ki bilgiden hareketle konuyla özdeşleşmek adına belirtmek gerekir ki300°C’nin üzerindeki sıcaklıklarda ısı enerjisi ihtiyacını etkin ve güvenli bir biçimde karşılamak için kızgın yağ kazanları kullanılmaktadır. Bununla birlikte kızgın yağ sistemleri, su-buhar gibi ısı taşıyıcı akışkanların ulaşamayacağı yüksek sıcaklıklara, atmosferik basınçta ulaşılması sağlanır.

Kızgın yağ tanklarında, ısı taşıyıcı akışkan olarak, kimyasal ve fiziksel özelliklerini 300-320°C üzerinde kaybetmeyen çeşitli termik yağlar kullanır. Bununla birlikte su buharlı Sistemlerde, korozyon ve kireç bağlama gibi verimi düşüren ve sık sık bakım gerektiren olumsuzluklar kızgın yağlı kazanlarda söz konusu değildir.

Serpantinli Kızgın yağ Kazanı Uygulama Alanları

  • Tekstil Endüstrisi
  • Kağıt Endüstrisi
  • Kimya Endüstrisi
  • Lastik, plastik Endüstrisi
  • Sabun ve deterjan Endüstrisi
  • Petrol Sanayi
  • İnşaat Malzemeleri
  • Gıda Sanayi

Yukarıda yer alan bilgilerden hareketle ne denli önemli bir mekanizma olduğu daha net anlaşılmaktadır.

 

Serpantinli Kızgın Yağ Sistemlerinin Avantajları

 

Serpantinli kızgın yağ tankının birçok farklı avantajı olmakla birlikte kullanım oranı da oldukça yüksektir. Bu avantajlar şu şekildedir:

  • Serpantinli kızgın yağ tankı, 350 °C sıcaklığa kadar atmosfer basıncında çıkabilir. (Özellikle belirtmek gerekir ki sistemde sadece sirkülasyon pompasının yarattığı bir basınç vardır.
  • Ek bir avantaj olarak belirtmek gerekir ki termik yağ tesisatta ve kazan serpantininde, kolektörlerde korozyona yol açmaz.
  • Tank sisteminde; kazan taşı, kireçlenme gibi problemler olmaz.
  • Kızgın yağ tankında termik yağa herhangi bir arıtma (şartlandırma) işlemi uygulanmaz.
  • Bu tank sistemleri, normal iklim koşullarında tesisatta donma olmaz.
  • Yukarıda da bahsedildiği üzere 350 °C sıcaklığa kadar geniş bir ayar aralığı söz konusudur.
  • Serpantinli kızgın yağ tankı, gerektiğinde kızgın yağ vasıtası ile (endirekt olarak) sıcak su, kaynar su, buhar üretilebilir.

Yukarıda belirtilen avantajlara erişim sağlamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Hemen Ara