KC Makina'ya Hoşgeldiniz

Bunker

Kahramankazan Bunker
bunker makinesi ne işe yarar
bunker makinesi nedir

Bunker nedir, ne işe yarar?Genel olarak her birey bunker konusunda net bir bilgiye erişim sağlamak ister. Bu sebeple öncelikle bir tanım ile yazımıza başlamak isteriz. Nesnel bir bilgi olarak Bunker, geçmişe dayanan bir hikayesi olan mekanizmadır. Özellikle gemilerin kömürle çalıştığı dönemden kalma ve halen kullanılmakta olan bir terim olmakla birlikte sanayileşmenin ön plana çıkmasıyla hızla yayılmaktadır.

 

Geçmişte ki kullanımına paralel olarak her şeyin değişim ve gelişim gösterdiği gibi bunker dediğimiz kavramda son derece geniş alanlara yayılmıştır. Teknolojinin nimetlerinden faydalanan bu sistemde eski anlamının kömürlerin saklandığı ambar olması nedeniyle günümüzde gemi yakıtları bunker, yakıt ikmali de bunkering olarak adlandırılıyor. Aynı zamanda geniş bir kullanım alanına dahil edildiğini de belirtmek isteriz.

KC Makine olarak yer aldığımız bu süreçte her sistemde olduğu gibi Bunker konusunda da profesyonel adımlar atarak ilerlemekteyiz. Özellikle uzman kadromuz dahilinde kontrolü sağlanan bu sitemler, hataları ayrıştırılarak sizlere sunulmaktadır. Bu sebeple tereddütlerinizi geri plana alarak ilerleme sağlayabilirsiniz.

 

Konu dışına çıkmadan bunker hakkında bilgi vermemiz gerekecek. Bu noktadan hareketle belirtmek gerekir ki günümüzde yakıtlar katı, sıvı, gaz ve nükleer yakıtlar olarak başlıca 4 farklı gruba ayrılıyor. Bununla birlikte ise küreselleşen dünya düzeninde dizel motorlarında ve buhar kazanlarında ham petrolden elde edilen sıvı yakıtlar kullanılıyor. Bahsettiğimiz bu yakıtlar fuel oil, dizel oil ve nadir olarak da bu iki yakıtın karıştırılmasıyla elde edilen blend oil’dir.

Yukarıda yer alan paragrafı açmak gerekirse Diesel Oil: Temel bir bilgi olarak ham petrolün damıtılması sırasında 200-300ºC kaynama aralığında alınan ana ürün olup, diesel motorlarda sıklıkla kullanılmaktadır. Bu bağlamda büyük bir önem arz etmektedir.

 

Fuel oil ise bilindiği üzere ham petrolün damıtılması ile elde edilmektedir.

Özellikle belirtmek gerekir ki üretim konusunda rafinerilerde damıtma kulesi denilen çelik silindir içinde üretime dahil edilmektedir. Bunun yanı sıra diğer bir adımda damıtma için ham petrol ısıtılarak kuleye sevk ediliyor ve bünyesindeki hidrokarbonlar çeşitlerine göre ayrılıyor.

KC Makine olarak yer aldığımız bu süreçte bunker konusunda da etkin adımlar atarak ilerlemekteyiz. Böylece memnuniyet esaslı bir sistem tanımlaması firmamız için son derece uygundur.

kum bunkeri Bunker
bunker fiyatlari 2022 Bunker
Bunker makine

Bunker Nedir, Özellikleri ve Detaylı Bilgiler

İlk başlıkta bahsedildiği üzere Bunker geçmiş zamanlarda da sıklıkla kullanılan bir mekanizmadır. Bu sebeple günümüzde kadar gelerek etkisini değerli kılmaktadır. Temel olarak belirtmek gerekir ki gemi işletme giderlerinin büyük bir kısmını yakıt giderleri oluşturduğu için hem gemi makinelerinin performansı hem de çıkabilecek problemlerin getireceği yüksek maliyetler, yakıtlar için belirlenmiş standartlara uyulmasını gerektirmektedir.

KC Makine olarak yer aldığımız bu süreçte donanımlı bir kadro ile profesyonel adımlar atarak ilerlemekteyiz. Her makinede olduğu gibi bunker sisteminde de olması gereken adımları uygulayarak sorunsuz bir sistem sunmaktayız. Bununla birlikte belirtmek gerekir ki makinenin özelliklerine göre, makine üreticilerinin belirttiği yakıtları almak performans ve arızalar açısından büyük önem taşımaktadır.

 

Temel olarak malzemeleri bunker içerisinde depo etmeden/ muhafaza etmeden önce yapısı gereği ekonomik çözümler sağlanır. Genel olarak ekonomik çözümlerin eşiğinde bir ilerleme sağladığımızı da belirtmek isteriz.

Bunun yanı sıra da boyuna göre boşaltma çözümleriyle beraber kesitin daralması sayesinde ve sürtünme oranı artmasıyla beraber tüm malların akışı huni şeklini alan bu bunker içerisinde kayarak temele gider. Son olarak ise eğimli düzlemleri sayesinde de bir kubbe şekli oluşturarak en iyi şekilde depolama işlemi sağlanmış olur.

Peki bunker içerisinde genellikle hangi malzemeler depolanır? Bu soru oldukça önemli bir soru olmakla birlikte son derece geniş kapsamlı bir cevabı hak etmektedir. Temel olarak belirtmek gerekir ki Bunker sisteminde genel olarak aşağıda yer alan maddeler depolanmaktadır:

 

  • Maden cevherleri
  • Kireçtaşı
  • Kömür
  • Kum
  • Klinker
  • Çimento
  • Kil ve taş gibi malzemeler depolanır.

Yukarıda yer alan malzemelerin donanımlı bir şekilde depolanmasını sağlayan bunkerler, silolarda depolanan malzemenin silodan boşaltılması için silo taban düzleminden itibaren meydana getirilmiş bulunan kesik koni veya kesik piramit seklindeki boşaltılma ağızlarına verilen genel bir isim olarak belirtilmektedir.

Hemen Ara